Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

ΜΠΑΜΙΕΣ




ΥΛΙΚΑ
Ένα (περίπου) κιλό μπάμιες 
Ένα κουτάλι της σούπας πελτέ τομάτας διαλυμένος σε λίγο νερό 
Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. 
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Ρίχνουμε στην χύτρα ταχύτητας ένα δάκτυλο νερό. Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι ώσπου να ασπρίσει και να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε τις μπάμιες μας και τις στριφογυρίζουμε ελαφριά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, λίγο νεράκι και κλείνουμε την χύτρα. 
Μόλις ανέβει η βαλβίδα, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο ½ και αφήνουμε 7΄. Σβήνουμε τελείως το μάτι. Ανοίγουμε την χύτρα και ρίχνουμε ½ ποτηράκι ελαιόλαδο, μία πρέζα αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε. 
Χρόνος παρασκευής 20’.



πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΛΑΤΊΣΤΕ ΑΥΤΉ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΉ