Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ


ΥΛΙΚΑ
 
Ένα κιλό φασολάκια πράσινα. 
Μία κουταλιά της σούπας πελτές τομάτας. 
Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. 
2-3 μέτριες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες ή κονκασέ τομάτας. 
Μαϊντανός. 
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Ρίχνουμε στην χύτρα ταχύτητας ένα δάκτυλο νερό. Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι ώσπου να ασπρίσει και να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε τα φασολάκια, τοποθετούμε από πάνω τις φετούλες ντοματούλας ή το κονκασέ τομάτας, τον πελτέ, ½ ποτηράκι νερό και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μόλις ανέβει η βαλβίδα, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο ½ και αφήνουμε 12΄. Σβήνουμε τελείως το μάτι. Ανοίγουμε την χύτρα και ρίχνουμε ½ ποτηράκι ελαιόλαδο, μία πρέζα αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΛΑΤΊΣΤΕ ΑΥΤΉ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΉ