Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΑΡΑΚΑΣ - ΚΑΡΟΤΟ


ΥΛΙΚΑ 

Ένα σακουλάκι αρακάς και ένα σακουλάκι καρότο έτοιμο κομμένο σε ροδέλες 
½ ποτηράκι ελαιόλαδο 
Λίγο άνηθο 
Ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Ρίχνουμε στην χύτρα ταχύτητας ένα δάκτυλο νερό. Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι ώσπου να ασπρίσει και να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε τον αρακά και το καρότο, το σωτάρουμε ελαφριά. Ρίχνουμε ½ ποτηράκι νερό. Κλείνουμε την χύτρα. Μόλις ανέβει η βαλβίδα, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο ½ και αφήνουμε 7΄. Σβήνουμε τελείως το μάτι. Ανοίγουμε την χύτρα και ρίχνουμε ½ ποτηράκι ελαιόλαδο, μία πρέζα αλάτι και το ψιλοκομμένο άνηθο. Σερβίρουμε. 

1 σχόλιο:

ΑΛΑΤΊΣΤΕ ΑΥΤΉ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΉ