Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

 
ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φιλεταρισμένα μπούτια κοτόπουλου ή μισό κοτόπουλο
1 πιουρί (πελτές ντομάτας) 
μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
1 ξυλάκι κανέλλας
8 μπαχάρια
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
αλάτι-πιπέρι

Βάζετε το λάδι στη χύτρα και αφού ζεσταθεί ρίχνετε το κοτόπουλο. Το αφήνετε μέχρι να "ασπρίσει" απ' όλες τις πλευρές του και στη συνέχεια το σβήνετε με το κόκκινο κρασί. Αφήνετε για 2-3 λεπτά. Σ' ένα μεγάλο ποτήρι νερού λιώνετε το πιουρί με νερό και το ρίχνετε μέσα στη χύτρα. Αν χρειαστεί προσθέστε κι άλλο νερό ώστε να μην κολλήσει (καλύτερα περισσότερο παρά λιγότερο!!). Προσθέτετε τα μπαχάρια, την κανέλλα, αλάτι και πιπέρι. Κλείστε τη χύτρα και βράστε για 20 λεπτά. 

Αν δείτε οτι έχει πολύ νερό στο τέλος, βάλτε το σε μέτρια φωτιά με ανοιχτό το καπάκι της χύτρας και αφήστε το μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να δέσει η σάλτσα.

Συνοδεύεται με μακαρόνια, ρύζι, πατάτες τηγανητές, πουρέ... Ό,τι τραβάει η όρεξή σας!!


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΛΑΤΊΣΤΕ ΑΥΤΉ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΉ