Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ


ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: 

1 με 1 1/2 κιλό χταπόδι 
ελάχιστο Λάδι 
1 κιλό μικρά ξερά κρεμμύδια 
5 Φύλλα δάφνης 
4 -5 σκελίδες σκόρδο 
1/2 κιλό Ντομάτα 
1 ποτηράκι ξύδι 
1 ποτηράκι κρασί 
Πιπέρι, αλάτι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: 
Καθαρίστε το χταπόδι πλύνετε το καλά, κόψτε το σε κομμάτια και στράγγιξε το. 
Ρίξτε το λάδι στη χύτρα ταχύτητας και σε σιγανή φωτιά σοτάρετε 2-3 κρεμμύδια. 
Ρίξτε το χταπόδι και σοτάρετέ το. 
Σβήστε το με το ξύδι και το κρασί. 
Προσθέτετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, τις ντομάτες περασμένες στον τρίφτη, τα φύλλα δάφνης, τα σκόρδα και το πιπέρι. 
Ρίξτε ένα ποτήρι νερό. 
Κλείστε τη χύτρα και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει από τη στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας, για 35 λεπτά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΛΑΤΊΣΤΕ ΑΥΤΉ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΉ